Joy of the Lord Part I

Introduction:
When I was young, I thought God was very serious. But as I have grown older, I have become more and more aware that He is a joyful God. Not only is His heart filled with joy, He wants us to experience that same quality in our heart.
There are nearly 500 references to some form of joy or rejoicing in Scripture and this doesn't include synonyms. Many of these words express exceeding gladness, boasting, exulting, shouting, and even jumping for joy. Obviously, God wants us to be joyful--and to express it.
Before we go further, let's make an important distinction. When we talk about joy, we don't necessarily mean happiness. Happiness is an emotional response to a certain set of circumstances; joy is a response to the Lord that He puts in our hearts.
Click on the button below to begin The Joy of the Lord - Part 1
Questions Summary
0 of 16 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 161. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint- It is our strength
 
- 
				Question 2 of 162. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint2. It is temporary 
- 
				Question 3 of 163. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. By obeying the Father’s commands 
- 
				Question 4 of 164. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. In the Lord’s presence 
- 
				Question 5 of 165. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint5. They stirred up persecutions against Paul and Barnabas and expelled them from their region 6. They went on to Iconium 7. They were filled with joy and the Holy Spirit 
- 
				Question 6 of 166. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint8. With joy, in spite of severe suffering 9. The Holy Spirit 
- 
				Question 7 of 167. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint10. Joyfully 11. Because they knew they had better and lasting possessions 
- 
				Question 8 of 168. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint12. They were flogged and ordered not to speak in the name of Jesus 13. They rejoiced 14. Because they had been counted worthy of suffering disgrace in Jesus’ name 
- 
				Question 9 of 169. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint15. People insult us, persecute us and falsely say all kind of evil against us because of Him 16. Because our reward in heaven is great 
- 
				Question 10 of 1610. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint17. We face trials 18. Because the testing of our faith develops perseverance 
- 
				Question 11 of 1611. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint19. Love, joy (gladness), peace, patience (an even temper, forbearance), kindness, goodness, benevolence), fruitfulness; meekness, humility, gentleness, self-control, (self -restraint, continence). 20. His presence within us accomplishes the work. 
- 
				Question 12 of 1612. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint21. By obeying Jesus’ commands and thus choosing to remain in His love 
- 
				Question 13 of 1613. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint22. Because they couldn’t drink the water 
- 
				Question 14 of 1614. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint23. They had only manna to eat 
- 
				Question 15 of 1615. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint24. The woman had poured the very expensive perfume over Jesus’ head 
- 
				Question 16 of 1616. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint25. Jesus was eating with tax collectors and sinner. 
 
				