Holy Spirit Part I

Introduction:
Who is this mysterious Person, Power, Force, we call the Holy Spirit? For many Christians He remains a mystery. We don't understand the role He has played since the beginning of time and continues to play in the life of the Christian today. In this study we hope to help you see who this member of the Trinity is and what He does.
Because the study of the Holy Spirit is much too large to be covered in a single lesson, we'll divide our study into three parts: The Holy Spirit in the Old Testament, the Holy Spirit in the Life of Jesus, and the Holy Spirit in our lives as believers.
The first mention of the Holy Spirit is at creation. In the Old Testament the Holy Spirit is usually called the Spirit of God.
Click on the button below to begin The Holy Spirit - Part 1
Questions Summary
0 of 15 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 151. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint- Formless, empty, dark
- Hovering over the waters
 
- 
				Question 2 of 152. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. He, Him 
- 
				Question 3 of 153. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. Vex the Spirit of God 
- 
				Question 4 of 154. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint5. Three: Jesus Christ, the Father, the Holy Spirit 
- 
				Question 5 of 155. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint6. As eternal 
- 
				Question 6 of 156. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint7. “Where can I go from Your Spirit?” 
- 
				Question 7 of 157. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint8. All things 
- 
				Question 8 of 158. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint9. His power 
- 
				Question 9 of 159. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint10. To leave his country and his people and go to a land the Lord would show him 11. That he would bless him and all the peoples of the world through him 
- 
				Question 10 of 1510. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint12. He had heard the Israelites’ cry and He was sending Moses to bring them out of Egypt 
- 
				Question 11 of 1511. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint13. That they would be a kingdom of priests and a holy nation. 14. They must obey God fully and keep their covenant 15. His treasured possession 
- 
				Question 12 of 1512. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint16. “Speak to us yourself…but do not have God speak to us or we will die.” 
- 
				Question 13 of 1513. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint17. Give His people an undivided heart and a new spirit; remove their heart of stone and give them a heart of flesh 18. Follow the Lord’s decrees and be careful to keep His laws 
- 
				Question 14 of 1514. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint19. His people and His words would never leave their descendant 
- 
				Question 15 of 1515. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint20. He would pour out His Spirit on all people 21. Prophesy, dream dreams, see vision. 
 
				