The Blood of Jesus

Introduction:
The blood of Jesus! We talk about it. We sing about it. We use the words in our affirmations and in our prayers. But do we really understand why these precious words have such an important place in the Christian faith?
Picture with me a scene in ancient Egypt. As heavy darkness falls, Israelite men stand before their houses. With makeshift brushes, they furtively paint the sides and tops of the doorframes with blood, forming a perfect cross.
The blood is that of an unblemished lamb, and the men are following exact instructions given by God. When their job is completed, they retire inside their houses to wait for the answer to God's promise.
Click the button below to begin The Blood of Jesus
Questions Summary
0 of 23 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 231. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint- Strike down every firstborn and bring judgment on all the gods of Egypt
- Pass over the houses that were painted with blood and not strike them with plagues
 
- 
				Question 2 of 232. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. All 
- 
				Question 3 of 233. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. All fall short of the glory of God. 
- 
				Question 4 of 234. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint5. He sent His Son into the world. 6. Because He loved the world 7. Eternal life 
- 
				Question 5 of 235. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint8. To believe in the Son 
- 
				Question 6 of 236. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint9. Justified us by His blood 
- 
				Question 7 of 237. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint10. Brought us near to God 
- 
				Question 8 of 238. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint11. Enter the Most Holy Place 
- 
				Question 9 of 239. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint12. With a sincere heart in full assurance of faith 
- 
				Question 10 of 2310. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint13. The shedding of blood 
- 
				Question 11 of 2311. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint14. The propitiation and the atoning sacrifice 
- 
				Question 12 of 2312. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint15. Redemption, the forgiveness of sins 
- 
				Question 13 of 2313. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint16. God’s plan to bring all things in heaven and on earth together under Christ 
- 
				Question 14 of 2314. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint17. By making peace through the shed blood of Jesus 
- 
				Question 15 of 2315. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint18. Cleanse our consciences from acts that lead to death 19. Serve the living God 
- 
				Question 16 of 2316. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint20. To make us holy through His own blood 
- 
				Question 17 of 2317. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint21. Men for God from every tribe, language, people, and nation 22. A kingdom and priests to serve our God 
- 
				Question 18 of 2318. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint23. The church of God 
- 
				Question 19 of 2319. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint24. That the blood will equip us with everything good for doing His will, and may He work in us what is pleasing to Him through Jesus Christ 
- 
				Question 20 of 2320. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint25. The new covenant of His blood 
- 
				Question 21 of 2321. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint26. Proclaiming the Lord’s death until He comes 
- 
				Question 22 of 2322. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint27. He drinks judgment upon himself 28. We can become weak and sick, even die 
- 
				Question 23 of 2323. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint29. Examine ourselves 
 
				