Satan, Our Enemy Part I

Introduction:
What comes to mind when you hear the name, Satan? A cartoon character dressed in red pajamas, with horns and a pitchfork? A personification of evil? A kind of malevolent force? Or do you seriously believe the Bible's teaching on this evil being, and the opponent of everything belonging to God.
I hope you picked the final statement. Today, a shocking number of people, including Christians, do not believe in an actual devil. Rather, they assign him to the annals of superstition and fantasy.
That's exactly what Satan wants us to do. Such a belief leaves him at liberty to bring his evil and destruction into the world, enabling him to oppose and harass the followers of our Lord.
Have you ever wondered why life is so difficult, why so many of your desires are thwarted, why trouble seems to follow you around like a dark cloud? There's a good reason for this. Much of the New Testament is written against the backdrop of a fierce war raging between two kingdoms—Christ's kingdom of light and Satan's domain, the kingdom of darkness. Satan is out to make life as difficult as possible for you.
We're not talking about a physical war between two nations here. The Apostle Paul makes it very clear that it is a spiritual war.
Click the button below to begin Satan, Our Enemy - Part I
Questions Summary
0 of 15 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 151. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint- Flesh and blood
- Ruler, authorities, powers of this dark world, spiritual forces of evil
 
- 
				Question 2 of 152. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. A good soldier 
- 
				Question 3 of 153. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. As violent 5. With most ardent zeal and intense exertion 
- 
				Question 4 of 154. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint6. An anointed cherub, the model of perfection, full of wisdom, perfect in beauty, blameless in his ways 7. Full of violence, proud, corrupted 8. To be like God 
- 
				Question 5 of 155. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint9. A war in heaven 10. Michael and his angels (God’s forces) and Satan and his angels 
- 
				Question 6 of 156. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint11. Satan and his followers were defeated and thrown out of heaven. 
- 
				Question 7 of 157. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint12. He was demon-possessed, blind, mute. 13. He healed him so he could talk and see 
- 
				Question 8 of 158. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint14. He can snatch away the word of God from people’s hearts. 
- 
				Question 9 of 159. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint15. Kept her bound (crippled) for eighteen years 
- 
				Question 10 of 1510. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint16. Satan stopped him. 
- 
				Question 11 of 1511. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint17. Filled Ananias’ heart (with evil) 
- 
				Question 12 of 1512. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint18. That the perfume should have been sold and the money given to the poor 19. That he was a thief 
- 
				Question 13 of 1513. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint20. Prompted him to betray Jesus 
- 
				Question 14 of 1514. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint21. He entered into Judas. 
- 
				Question 15 of 1515. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint22. Craftiness, delays the answer to prayer, causes demon-possession, causes illness, can cause great strength in possessed people, deceives, can entrap people by causing them to become conceited 
 
				