Renewing Our Minds

Introduction:
Do you ever wish that God hadn't given us free will? That He would just control our minds? That we could be obedient to Him without all the struggles and temptations to do otherwise? However, that is not the way God in His wisdom decided to do things. Good relationships include freedom. God gives us free will, but He also gives us the tools we need to help us be obedient to Him.
The human mind, or heart, is one area of our lives that strongly resists God and His desire to transform us. The effects of sin make us capable of many evil characteristics and deeds. Let's see what Jesus had to say about this subject.
Click the button below to begin Renewing Our Minds
Questions Summary
0 of 17 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 171. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint- Evil thoughts, sexual immorality, theft, murder, adultery, greed, malice, deceit, lewdness, envy, slander, arrogance, folly
 
- 
				Question 2 of 172. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint2. Depravity, every kind of wickedness, evil, greed, envy, murder, strife, deceit, malice, gossip, slander, hating God, insolence, arrogance, boastfulness, inventing ways of doing evil, disobedient to parents, senseless, faithless 
- 
				Question 3 of 173. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. They have their minds set on what their nature desires; the mind is hostile to God. It won’t and can’t submit to God’s law. 
- 
				Question 4 of 174. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. They have their minds set on what the Spirit desires; the mind controlled by the Spirit is life and peace. 
- 
				Question 5 of 175. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint5. Everything we need for life and godliness 6. Through our knowledge of Jesus 7. God’s very great and precious promises 8. Evil desires 9. Participate in the divine nature and escape the corruption of the world 
- 
				Question 6 of 176. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint10. The mind of Christ 
- 
				Question 7 of 177. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint11. A spirit of timidity, cowardice, craven, cringing, fawning fear 12. A spirit of power, love, calm well-balanced mind, discipline, self-control 
- 
				Question 8 of 178. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint13. To offer our bodies as living sacrifices, not to conform any longer to the pattern of this world, be transformed by the renewing of our minds 14. To test and approve what God’s good, pleasing, and perfect will is 
- 
				Question 9 of 179. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint15. Put off our old self and put on our new self; be made new in the attitude of our minds 16. Created to be like God in true righteousness and holiness 
- 
				Question 10 of 1710. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint17. It was choked by the thorns 
- 
				Question 11 of 1711. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint18. Worries and deceitfulness of wealth 
- 
				Question 12 of 1712. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint19. Not to worry about what we are going to eat, drink, wear or about tomorrow 20. Our heavenly Father knows what we need. 21. Seek God’s kingdom and his righteousness first 22. Everything we need will be given to us. 
- 
				Question 13 of 1713. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint23. Pray, ask, and give thanksgiving 24. God’s peace to guard our hearts and minds in Christ Jesus 25. It passes all understanding. 
- 
				Question 14 of 1714. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint26. Whatever is true, noble, right, pure, lovely, admirable, excellent, praiseworthy 
- 
				Question 15 of 1715. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint27. Putting into practice what we have learned from our spiritual leaders and the Bible 28. The peace of God will be with us. 
- 
				Question 16 of 1716. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint29. By keeping our minds concentrated on the Lord and trusting in Him. 
- 
				Question 17 of 1717. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint30. Forget what is behind and concentrate on what is ahead and the Lord Jesus. 
 
				