Fasting Part I

Introduction:
Although its meaning has been broadened in modern times, to fast has traditionally meant to abstain from all or certain foods. In fact, the words “to fast” come from a Hebrew word which means to cover the mouth. Two other words, “inna napso”, meaning "to afflict the soul," also refer to fasting.
Fasting has been practiced for specific reasons by God's people since ancient times: for repentance and to humble oneself; for guidance; in times of national or personal crisis; for sorrow, mourning and grief. For the Christian, fasting can be considered a spiritual exercise. Jesus, the bread of life, is our spiritual food in times of spiritual hunger.
Click the button below to begin Fasting Part 1.
Questions Summary
0 of 14 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 141. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint1. To cleanse the people from all their sins 
 2. By fasting, with penitence and humiliation
- 
				Question 2 of 142. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. No work was to be done on that day. 
- 
				Question 3 of 143. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. On Mount Sinai 
- 
				Question 4 of 144. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint5. For forty days and nights without eating or drinking 
- 
				Question 5 of 145. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint6. An invasion of locusts 
- 
				Question 6 of 146. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint7. To return to Him with all their hearts, with fasting, weeping, and mourning 
- 
				Question 7 of 147. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint8. Pour out His Spirit on all people; sons and daughters would prophesy; old men would dream dreams; young men would have visions 
- 
				Question 8 of 148. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint9. Because of its great wickedness 
- 
				Question 9 of 149. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint10. That Ninevah would be destroyed in forty days 
 11. Declared a fast for the whole city
- 
				Question 10 of 1410. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint12. The Lord had compassion on the city and did not bring destruction upon it. 
- 
				Question 11 of 1411. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint13. He declared a fast. 
 14. To inquire of the Lord and seek help from Him
 15. People from every town in Judah
- 
				Question 12 of 1412. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint16. Complete victory 
 17. It took three days to carry away the plunder.
- 
				Question 13 of 1413. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint18. The fear of the Lord came upon all the countries and there was peace. 
- 
				Question 14 of 1414. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint19. The Holy Spirit told them to set Barnabas and Saul apart for the work He had called them to. 
 20. They fasted and prayed more and then laid hands on the two men and sent them on their way.
(Fasting Part 1 | Fasting Part 2)
 
				