Faith Part I

Introduction:
God has chosen to make faith one of the foundation stones of our relationship with Him. But how much do we truly understand about faith? Where does it come from? How can we increase it when we need more? What does God want to accomplish in our lives through faith? In this study, we hope to answer these and other questions you may have about this vital subject.
What Faith Is
Our first step in learning about faith is to be sure we know what it means. For an understandable definition of faith, we'll use The Amplified Bible. Here's how it describes faith: "The leaning of your entire human personality on Him [God] in absolute trust and confidence in His power, wisdom and goodness." (It also defines "believe," which is closely related to "faith," as having "an absolute personal reliance upon the Lord Jesus Christ as Savior.")
Perhaps an even simpler definition of biblical faith or belief might be, "The absolute conviction that God keeps his promises." Let's see what else the Bible tells us about the meaning of faith.
Click the button below to begin Faith Part 1.
Questions Summary
0 of 16 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the questions before. Hence you can not start it again.
Questions is loading…
You must sign in or sign up to start the questions.
You must first complete the following:
Results
Results
Time has elapsed
Categories
- Bible Studies 0%
- 
					[badgeos_achievements_list type=”badges” limit=”10″ show_filter=”true” show_search=”true” orderby=”menu_order” order=”ASC” include=”22452″ exclude=”22452″ wpms=”false” show_title=”true” show_thumb=”true” show_description=”true” show_steps=”true”] 
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
- 
				Question 1 of 161. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint1. Being sure of what we hope for and certain of what we do not see 
- 
				Question 2 of 162. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint2. A miraculous sign 
- 
				Question 3 of 163. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint3. They had to see first. 
- 
				Question 4 of 164. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint4. Faith 
- 
				Question 5 of 165. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint5. By faith 
- 
				Question 6 of 166. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint6. By trusting God 
- 
				Question 7 of 167. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint7. We are saved, justified, declared righteous, made acceptable to God. 
- 
				Question 8 of 168. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint8. Gives us peace with God 
- 
				Question 9 of 169. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint9. Purifies our hearts 
- 
				Question 10 of 1610. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint10. Through faith in God 
- 
				Question 11 of 1611. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint11. Because of our faith in Him 
- 
				Question 12 of 1612. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint12. We are his sons. 
- 
				Question 13 of 1613. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint13. What was promised 
- 
				Question 14 of 1614. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint14. From God 
 15. A measure of faith
- 
				Question 15 of 1615. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint16. No faith, little faith, great faith, being full of faith 
- 
				Question 16 of 1616. QuestionHere's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Here's the correct answer. Your answers can be adjusted later.Hint- To have mercy on his son
- Asked the disciples to heal him
- “Everything is possible to him who believes.”
- “I do believe; help me overcome my unbelief.”
- He healed the boy.
- “Why couldn’t we drive it (the demon) out?”
- “Because you had so little faith.”
 
(Faith Part 1 | Faith Part 2)
 
				